In gesprek met logistics engineer Pernette ten Brinke

"Theorie en praktijk komen samen in deze functie. Je ziet alle theorie die je bedacht hebt terug in de praktijk. Dat maakt het heel tastbaar. Wat je ziet in de cijfers zie je ook terug op de werkvloer. Dat vind ik gaaf."
Foto P Ten Brinke

Pernette is sinds februari 2020 actief als logistics engineer op ons supermoderne warehouse in Tilburg. Als logistics engineer bij Ingram Micro ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van de logistieke processen in het warehouse. Maar wat betekent dat nu precies, en hoe ziet een dag van een logistics engineer eruit? Pernette neemt ons mee in haar werkzaamheden bij Ingram Micro CLS. “Ik ben een denker. Ik miste in mijn vorige functie het analytische werk. Ik vind het gaaf om te zien dat de analyses die ik uitvoer, het gewenste resultaat hebben op de werkvloer. Om zeker te weten dat de optimalisatie het gewenste effect zal hebben, ben ik iedere dag te vinden in het warehouse. Als logistics engineer bij Ingram Micro komen voor mij theorie en praktijk samen.”

"IK VIND HET LEUK OM NA TE DENKEN"

Logistics engineers werken voornamelijk aan projecten. “Je krijgt in deze rol als engineer verschillende projecten op je bord. Ik ben nu bezig met een lange termijn project wat zich ook achter de schermen afspeelt. Dit zijn best complexe vraagstukken maar ik vind het juist leuk om na te denken. Vooral als ik weet dat ik de operatie kan helpen om een werkproces makkelijker te maken waardoor zij een hogere ratio kunnen behalen. Dat is natuurlijk gaaf. Zij kunnen beter presteren omdat ik iets heb bedacht op de achtergrond. Natuurlijk doen we dat samen. Ik verzamel input van de operatie en doe vervolgens een voorstel om zo samen tot een beter bedrijfsresultaat te komen. Dat is het doel als engineer.”                                    

Het werken in projecten zorgt tevens voor afwisseling: “Geen dag is hetzelfde. De ene keer zit je diep in de cijfers en ben je flink aan het puzzelen en de andere keer kijk je praktisch naar de werkvloer hoe het proces op de vloer eruit moet komen te zien. Zo ook mijn huidige project waar we het batchformulier elimineren en paperless gaan werken. Dat heeft effect op het hele warehouse, met alle processen moet je rekening houden. Maar hoe moet dat eruit komen te zien? Ik had in het begin ook geen idee. Maar dat is een gave uitdaging en erg leerzaam.”

Pocket Sorter

Lekker nuchter

Wij engineers zijn lekker nuchter, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Daarnaast moet je als engineer goed kunnen schakelen en communiceren op verschillende niveaus. Je bent regelmatig in het warehouse te vinden. Het is dus heel belangrijk dat je dat leuk vindt. Zo geef je bijvoorbeeld de ene dag een presentatie aan het MT om een verbeter voorstel te presenteren en de volgende dag sta je in het warehouse een leverancier te begeleiden bij het installeren van aanrijdbeveiliging. Dat moet je als persoon wel leuk vinden. Ik haal daar juist mijn energie uit, om een ander te helpen door processen efficiënter te maken en het warehouse iedere dag een stukje mooier te maken.

VERTROUWEN

"Toen ik binnen kwam bij Ingram Micro werd ik direct bij het ‘Pocket Sorter’ project gezet. Dat is natuurlijk heel gaaf. Het is interessant om te zien dat zo een groot volume automatisch uit gesorteerd kan worden. Door deze vliegende start heb ik mijn eerste weken onwijs veel geleerd van zowel het bedrijf als de bedrijfsprocessen. Van tevoren had ik nooit verwacht om betrokken te zijn bij zo’n project. Het is mooi dat Ingram Micro het vertrouwen geeft aan medewerkers door ze veel kennis te laten opdoen in projecten als deze."

“Het vertrouwen wordt uitgesproken en getoond, dat waardeer ik enorm. Je kunt altijd binnen lopen bij collega’s en iedereen wil je helpen. We willen het hier met z’n allen en natuurlijk samen met de Bijenkorf tot een succes maken. Dat voel je op de werkvloer.”

TROTS

“Ik ben trots op het presenteren van mijn businesscase voor de optimalisatie van het picking proces. Na veel data-analyse ben ik tot de juiste resultaten gekomen. Ik heb mijn resultaten mogen presenteren voor het MT van Ingram Micro en het MT van de Bijenkorf. Dat ging super goed en gaf me veel energie. Een jaar geleden zou ik enorm nerveus zijn geweest maar nu dacht ik ‘kom maar op! Na de presentatie kreeg ik van het MT positieve feedback, dat mijn verhaal erg sterk is overgekomen. Een mooi compliment en daar ben ik echt trots op.” 

Werken bij een logistiek dienstverlener?!

Als ik op een verjaardag vertel dat ik de switch heb gemaakt van een kantoor naar een warehouse, dan kijken mensen me soms vragend aan. Men denkt bij een logistiek dienstverlener al snel aan vrachtwagens, een grauwe sfeer, chagrijnige mensen, saaie kantoortjes en lange gangen. Nou, bij Ingram Micro is het echt het tegenovergestelde.”

“We werken in een super modern warehouse en op kantoor is alles van glas dus lekker transparant en open. Niks stoffigs aan! De mensen zijn leuk, de sfeer is goed. Mensen zijn geïnteresseerd in elkaar en willen elkaar helpen. Fun is voor mij belangrijk, een stuk gezelligheid. Dat vind je hier zeker terug. Op vrijdag gaan we broodjes halen en luncht iedereen mee en einde dag luiden we het weekend in met een borrel. Gisteren had een teamleider voor iedereen gekookt. Dat zegt genoeg over het teamgevoel dat we hier hebben!”

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Ingram Micro?

We hebben verschillende leuke functies open staan waaronder de functie van Logistics Engineer.

Check >> deze pagina voor een actueel overzicht van alle openstaande vacatures. 

Vrijblijvend het gesprek aan gaan om je mogelijkheden te bespreken? Neem dan telefonisch contact op: 0416-674335

Logistics Engineer

Vlieg met ons mee over de 7 locaties in Nederland!

Werken voor mooie merken

Werken bij Ingram Micro betekent werken voor mooie merken zoals:

 

Jobalert aanmaken

Ontvang wekelijks de laatste vacatures in je mailbox

Vakgebieden

Voorwaarden