“Bij Ingram Micro slaag je als je hands-on bent. Het is een snelgroeiend bedrijf en dat zorgt voor doorgroeimogelijkheden. Je moet zelf die kansen pakken, maar het zit ook in de juiste aansturing. Als je echt wilt, word je hier juist gestimuleerd om die kansen te pakken.”
Warehouse Operator

Nick begon zijn logistieke avontuur tijdens zijn afstudeerstage bij bol.com. Na het behalen van zijn Master Supply Chain Management aan de Universiteit van Tilburg kreeg Nick de kans om bij bol.com te blijven werken. Toch koos Nick voor Ingram Micro Commerce and Lifecycle Services. ‘De projecten die tijdens mijn stage in Utrecht zijn bedacht, werden vervolgens uitgerold bij Ingram Micro in Waalwijk. Ik miste de connectie met de werkvloer’. Die connectie met de werkvloer heeft Nick nu wel, want hij groeit nu door van Business Project Lead naar de functie van Operations Manager. In deze functie gaat hij een groot deel van de logistieke medewerkers aansturen. Een flinke sprong voor iemand van 25, daar willen we meer over weten!

Van Business Projectlead naar Operations Manager, Gefeliciteerd!

Dank je! Het is een eer, maar ook wel een grote stap. Super interessant voor mijn ontwikkeling, toch ik twijfelde wel of ik het aan kan. Hiervoor heb ik nog geen grote groepen collega’s aangestuurd. Die ervaring moet ik opbouwen. Daarom start ik met een ontwikkel traject. Tijdens het traject word ik in 6 maanden klaargestoomd voor de functie.

k ben erg blij met deze mogelijkheid en tegelijkertijd is het ook erg wennen als ik eerlijk ben. Als BPL werkte ik voornamelijk op kantoor aan lange termijn projecten. Nu sta ik plots op de vloer in het warehouse. Daar gaat het om grote groepen mensen aansturen, soms moeilijke gesprekken voeren en werken in ploegen in plaats van kantooruren. Dat is een omschakeling maar ik vind het super tof en ben helemaal om! Het team is leuk, de werkzaamheden motiveren me vooral nu we naar de piek toewerken. Wat er achter de schermen gebeurt om alle pakketjes tijdig de deur uit te krijgen is echt geweldig.

Ik ben blij met het traject wat me geboden wordt. De organisatie ziet potentie in mij en biedt mij de ruimte om te groeien. Er zijn geen standaard traineeships bij Ingram Micro. Deze worden eigenlijk op maat gemaakt en opgezet. Net als nu voor mij, waarbij ik eerst de connectie met de vloer kan maken en kan werken aan mijn competenties ‘on the job’. Daarnaast ben ik met een externe partij bezig om mijn leiderschapskwaliteiten te verbeteren. Er wordt gekeken naar mijn sterke kanten en mijn verbeterpuntenpunten. Daar gaan we aan werken om vervolgens de functie met vertrouwen uit te voeren.”

Je bent nog jong en hebt in korte tijd flinke stappen gemaakt. Wat is je geheim?

Geen geheim! Bij Ingram Micro slaag je als je hands-on bent. Het is een snelgroeiend bedrijf en dat zorgt voor doorgroeimogelijkheden. Je moet wel zelf die kansen pakken maar het zit ook in de juiste aansturing. Als je echt wilt, wordt je hier juist gestimuleerd om kansen te pakken. Dat heeft mijn manager bij Continuous Improvement, Bart de Man, destijds heel goed gedaan. Toen ik startte als BPL was het voor mij duidelijk welke mogelijkheden er voor me liggen bij Ingram Micro. Niet alleen op het gebied van doorgroei kansen, maar ook de mogelijkheid tot opleidingen om mezelf te ontwikkelen. Die mogelijkheden heb ik gegrepen. Zo heb ik dankzij Ingram Micro mijn Lean Six Sigma Green Belt behaald.

Verder spelen ook mijn collega’s zelf een belangrijke rol. Naast mijn teamleden spar ik regelmatig met collega Sander Schaap. Sander is Senior Operations Manager op een andere locatie van Ingram en ik leer veel van zijn ervaringen. Samen met Sander bespreek ik de uitdagingen die ik tegen kom en op welke vlakken ik me verder moet ontwikkelen. Ik krijg dan bruikbare tips die direct toepasbaar zijn. We zitten eens in de twee weken samen en ik ben erg blij met zijn adviezen. De visie van Sander op het gebied van leiderschap spreekt me erg aan: Mensen in hun kracht zetten en daarop sturen. Dat sluit aan op mijn eigen visie van leiderschap. Kleine ideeën van de vloer zijn cruciaal om te zorgen dat je beter kunt worden. Die kansen zie je niet vanuit het kantoor maar juist op de vloer.

Je kreeg de mogelijkheid om bij een bekend merk te werken, maar koos toch voor Ingram Micro

Klopt. Ik kende Ingram Micro nog niet, maar door mijn stage heb ik de organisatie goed leren kennen. De personen die hier werken zijn nuchter, hebben verstand van zaken en maken gebruik van gezond boerenverstand. Lekker hands-on, de handen uit de mouwen. Die cultuur past bij mij.

De organisatie is open en divers en we hebben een internationaal karakter. Niet alleen omdat we een multinational zijn, maar vooral door de vele culturen die op alle locaties werken. Op alle niveaus binnen de organisatie werken medewerkers uit verschillende landen. Veel buitenlandse medewerkers zijn al jaren werkzaam bij ons en zijn intern doorgegroeid. Die diversiteit is erg leuk! Je leert veel van elkaar, zowel op persoonlijk als op kennis vlak. Dat maakt het super leuk om hier in de warehouses te werken.  

Vlieg met ons mee over de 7 locaties in Nederland!

Werken voor mooie merken

Werken bij Ingram Micro betekent werken voor mooie merken zoals:

 

Jobalert aanmaken

Ontvang wekelijks de laatste vacatures in je mailbox

Vakgebieden

Voorwaarden