Zalando selecteert Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services voor de operatie van Nederlands distributiecentrum


  • Zalando stelt Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services aan voor de operatie van Zalando’s fulfillment center in Bleiswijk, vlakbij Rotterdam
  • Ingram Micro verwacht op middellange termijn ongeveer 1.500 nieuwe banen te creëren
  • Het 140.000 vierkante meter grote distributiecentrum biedt het hoogste niveau van automatisering binnen Zalando’s fulfillment-netwerk
  • Eerste pakketten vanuit Bleiswijk gepland voor verzending in het vierde kwartaal van 2021

BLEISWIJK, 8 JUNI, 2021 // Zalando, Europa's toonaangevende online platform voor mode en lifestyle, kondigt aan dat Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services, leverancier van supply chain-oplossingen en e-commercelogistiek, Zalando’s nieuwe fulfillment center in Bleiswijk bij Rotterdam zal opereren. Hierbij verwacht Ingram Micro  ongeveer 1.500 banen te creëren op middellange termijn. Het fulfillment center heeft een oppervlakte van 140.000 vierkante meter en is daarmee de grootste locatie in Zalando’s Europese logistieke netwerk. Naar verwachting zullen de eerste pakketten in het vierde kwartaal van 2021 vanuit Bleiswijk verzonden worden.

Zalando is in 2019 gestart met de bouw van zijn eerste Nederlandse fulfillment center. Het nieuwe distributiecentrum in Nederland zal het hoogste niveau van automatisering kennen binnen het logistieke netwerk van Zalando, met onder andere de ‘goods-to-person shuttle’-technologie. Het fulfillment center zal het gemak voor klanten nog verder verbeteren en toekomstige groei in West-Europa mogelijk maken, dankzij snelle verzending naar Zalando-klanten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Zodra het fulfillment center op volle toeren draait, verwacht Zalando de doorlooptijden voor leveringen in de Benelux met meer dan één dag terug te dringen.

Jan Bartels, Senior Vice President Customer Fulfillment bij Zalando, zegt: “We zijn verheugd om onze logistieke voetafdruk uit te breiden met een state-of-the-art fulfillment center in Nederland. Voor onze klanten in de Benelux betekent dit  kortere levertijden en nieuwe diensten zoals next- en same-day delivery. Samen met onze vertrouwde partner Ingram Micro geloven we dit te kunnen bereiken. We kijken ernaar uit dat  Ingram Micro een sterk, lokaal team zal opzetten, zodat we samen de klantervaring in West-Europa verder kunnen verbeteren.”

“Ingram Micro is trots op de uitbreiding van de samenwerking met Zalando om de nieuwste en grootste logistieke site te beheren. Ons wereldwijde distributienetwerk en onze brede scala aan diensten omvat uitgebreide e-commerce fulfillment-ervaring in Nederland”, zegt Jack Heijkans, Vice President of Commerce bij Ingram Micro. “Ons team beschikt over heel wat lokale expertise en capaciteiten op het gebied van technologie en automatisering. We zijn ervan overtuigd dat onze hoogopgeleide operators aan de verwachtingen van Zalando en zijn klanten zullen voldoen en deze zelfs zullen overtreffen zoals we dat ook gedaan hebben bij andere operaties voor Zalando.“

De locatie in Bleiswijk is ontwikkeld door een joint venture van Somerset Capital Partners en USAA Realco-Europe. Voor de bouw investeerde Zalando in duurzame oplossingen en installeerde het zonnepanelen op het dak van het gebouw. Zodoende komt de locatie ook in aanmerking voor het BREEAM duurzaamheidscertificaat met de score “Very Good”..

Zalando koos voor Bleiswijk vanwege de gunstige ligging en omdat er al een bestaand bedrijventerrein is met een goed ontwikkelde infrastructuur. Ook de vlotte samenwerking met de lokale autoriteiten van de gemeente Lansingerland droegen bij aan de keuze. De nabijheid van de snelweg A12 en de ligging vlakbij het hart van de dichtbevolkte Randstad sluiten aan op Zalando’s ambitie om dichter bij zijn klanten te zijn. 

OVER ZALANDO

Zalando is Europa's leidende online platform voor mode en lifestyle. Opgericht in 2008 in Berlijn, bedient Zalando meer dan 42 miljoen actieve klanten in 20 markten met kleding, schoenen, accessoires en cosmetica. Het assortiment van internationale merken varieert van wereldberoemde namen tot lokale labels. Ons platform is een one-stop modebestemming voor inspiratie, innovatie en interactie. Als Europa's meest modieuze tech-bedrijf, werken we doorlopend aan digitale oplossingen om de fashion journey te verbeteren: voor onze klanten, partners en elke speler in het Zalando-verhaal. Ons doel is om het startpunt voor mode te worden en een duurzaam platform met een netto positieve impact voor mens en planeet.

OVER INGRAM MICRO COMMERCE & LIFECYCLE SERVICES

Ingram Micro CLS biedt supply chain-oplossingen die verder gaan dan het verbinden van vraag en aanbod. De organisatie verleent diensten die de hele levenscyclus van producten ondersteunen en groei stimuleren in de handel, technologie en mobiliteit. Van grensoverschrijdende afhandeling tot het afvoeren van IT-middelen, logistiek door derden, dropship- en retourmanagement, re-marketing, distributie en meer. Ingram Micro CLS bedient met trots klanten variërend van snelgroeiende merken tot de Global 2000. Met toewijding zet de organisatie zich in om het succes van haar klanten te ondersteunen via Ingram Micro’s wereldwijde netwerk, technologie van wereldklasse, strategische partnerschappen en decennia aan expertise in de logistiek, mobiliteit en ITAD-industrieën.

Zalando Pr Body Image


Onderdeel uitmaken van het grootste en meest high-tech warehouse van Nederland? Dat kan!

Wij nemen de complete logistieke operatie op ons en daarvoor zijn we op zoek gepassioneerde collega’s die van het nieuwe fulfilment center een succes gaan maken. Gaat jouw logistieke hart al harder kloppen? Ontdek dan jouw mogelijkheden voor een carrière bij Ingram Micro en groei samen met ons en Zalando mee!


Vlieg met ons mee over de 7 locaties in Nederland!

Werken voor mooie merken

Werken bij Ingram Micro betekent werken voor mooie merken zoals:

 

Jobalert aanmaken

Ontvang wekelijks de laatste vacatures in je mailbox

Vakgebieden

Voorwaarden