Vanderlande heeft haar geavanceerde AIRTRAX Pocket voor de Bijenkorf geïnstalleerd in het distributiecentrum (DC) in Tilburg. Dit is het eerste grootschalige systeem in zijn soort in Nederland. De omni-channeloplossing is nu volledig operationeel. De Pocket sorteermachine ondersteunt drie locaties in het distributiecentrum: B2C-bestellingen, B2B-winkelbestellingen met opslag van 'fast movers' en e-commerceretouren in de opslagruimte. Het systeem zal namens de Bijenkorf worden geëxploiteerd door Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services, leverancier van toeleveringsketenoplossingen.

Het nieuwe DC met een oppervlakte van 32.159m2 zal zeven nationale winkels gaan bevoorraden, evenals e-commercebestellingen uit Duitsland, Luxemburg, België, Nederland, Frankrijk en Oostenrijk. Ter ondersteuning van haar activiteiten had de Bijenkorf een geavanceerde geautomatiseerde oplossing nodig die een sorteercapaciteit tot 8000 artikelen per uur bood en zowel bestellingen van meerdere e-commerce-artikelen als winkelbestellingen kon verwerken.

De AIRTRAX Pocket van Vanderlande is een innovatieve en betrouwbare oplossing voor het transporteren, sorteren, op volgorde plaatsen en opslaan van goederen. Er zijn ongeveer 48.000 zakken binnen het systeem in Tilburg en de oplossing biedt de Bijenkorf een laadcapaciteit van 8000 zakken per uur. Met de Pocket sorteermachine kan de Bijenkorf ongeveer 95% van haar 210.000 SKU's verwerken.

Ingram Micro 19 24 11 2020


"Nu het systeem operationeel is, ben ik zeer onder de indruk van de Vanderlande AIRTRAX Pocket," aldus locatiedirecteur Maxim Hurkmans van Ingram Micro. "We wisten dat de oplossing een integraal onderdeel zou worden van ons omni-channelmagazijn, vanwege de mogelijkheid om de doorloop- en transporttijden te verkorten en onze voorraadverwerking te verbeteren."

Ingram Micro 08 24 11 2020

Financieel directeur Joeri de Vaan van Ingram Micro voegt hieraan toe: “De Bijenkorf heeft sterke groeiambities en wil zich in verschillende regio's gaan vestigen. Om dit te doen en tegelijkertijd concurrerend te blijven, zijn sterk geautomatiseerde oplossingen zoals de AIRTRAX Pocket van wezenlijk belang. Niet alleen presteert het systeem effectief, maar Vanderlande heeft tijdens het installatieproces ook steeds nauw met ons samengewerkt als een echte professionele partner"

Foto. Links: Joeri de Vaan. Rechts: Maxim Hurkmans

Executive Vice President Warehousing and Parcel Terry Verkuijlen van Vanderlande: "Innovaties zoals de AIRTRAX Pocket geven blijk van onze ambitie om voorop te blijven lopen op het gebied van technologie in de magazijnsector. We zijn er trots op dat we met Ingram Micro hebben mogen samenwerken aan deze nieuwste ontwikkeling, en nu de Pocket sorteermachine in bedrijf is, kan het DC zijn klanten een eersteklas winkelervaring blijven bieden"    

Vlieg met ons mee over de 7 locaties in Nederland!

Werken voor mooie merken

Werken bij Ingram Micro betekent werken voor mooie merken zoals:

 

Jobalert aanmaken

Ontvang wekelijks de laatste vacatures in je mailbox

Vakgebieden

Voorwaarden