Ik krijg enorm veel waardering. Dat zit in de kleine dingen. Zoals dagelijks een complimentje vanuit manager Jolijn

Onze mensen zijn de hartslag van de organisatie, de kracht van Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services. Wij zijn enorm trots op onze talenten! Zij laten ons hart sneller kloppen.

Zo ook Nicole Vereggen, na 14 jaar actief te zijn geweest in de reisbranche was het tijd voor een nieuwe uitdaging, de lol was eraf. Zowel uitdaging als lol heeft ze teruggevonden bij Ingram Micro in de rol van Account Support Medewerker voor het Device Lifecycle project van Vodafone. Nicole neemt ons mee en vertelt over haar start bij Ingram Micro, de nieuwe uitdagingen van het werk en de waardering binnen het team van Account Support.

Img 0318

De weg naar Ingram Micro

Tijdens mijn studie Toerisme heb ik altijd gezegd dat ik nooit op een reisbureau wilde werken, uiteindelijk heb ik dat toch 14 jaar gedaan. Met veel plezier maar na verloop van tijd merkte ik dat ik in een sleur raakte en werkte op de automatische piloot. Het was tijd voor iets nieuws en ik was klaar om de stap te maken toen eigenlijk de beslissing voor me werd genomen. Afgelopen april viel het doek voor D-reizen en daarmee ook voor mijn baan. Was even verwarrend en raar als ik heel eerlijk ben. Ondanks de doorstart van D-reizen wist ik, dit is mijn kans op een nieuwe uitdaging! 

Ik ben niet van het afwachten dus ben direct rond gaan kijken naar een nieuwe uitdaging. Ik sprak mijn oud buurman en inmiddels goede vriend, Chris van der Linden, die me attendeerde op de vacatures van Ingram Micro. Chris is zelf actief bij Ingram als Site Operations Manager op het bol fulfilment Center. Hij bracht me in contact met Mieke, Recruiter bij Ingram, waar ik direct een goede klik mee had aan de telefoon.

Wat ik erg fijn vond in het gesprek met Mieke was dat ze me direct door had. Ik had al gesolliciteerd op een andere functie binnen Ingram, Mieke gaf aan dat ik beter paste op de Account Support functie en na haar uitleg sprak de functie me direct aan. Ondanks andere procedures die ik had lopen heb ik echt mijn pijlen gericht op Ingram Micro. De sfeer was gewoon fijn en ongedwongen. Ik voelde een klik en die was gelukkig wederzijds.

Ik schrok toen ik op vrijdag ochtend boodschappen aan het doen was, toen de telefoon ging. Mieke: ‘mag ik je storen, want ik wil je graag een baan aanbieden’. Ik wist niet wat me overkwam, ik was zo blij!

De start

Bij de sollicitatiegesprekken voelde ik me direct thuis en dat is niet veranderd. De aanloop naar de eerste werkdag was top geregeld met een berichtje een dag van te voren. “Nicole, ik ben blij dat je komt’. Op de eerste dag lag er een welkomstpakket voor me klaar op kantoor en zijn we direct mijn werkplek gaan inrichten. Ondanks de drukte op de afdeling werd er echt tijd voor me genomen. De eerste dag mocht ik nog even de kat uit de boom kijken maar tijdens mijn tweede dag ben ik direct aan de slag gegaan. Dat vond ik erg fijn want ik kon mezelf direct nuttig maken. De eerste week was erg uitdagend, vooral veel informatie om te onthouden. Na de tweede week dacht ik nog wel oef, ben ik wel geschikt hiervoor, maar ik kreeg al snel de 'feeling' te pakken en ik merkte dat ik het steeds sneller oppikte. Nu, na 5 maanden, zit ik vol vertrouwen op mijn plek.

Img 0355


De uitdaging van Account Support Medewerker

Ik ben 5 maanden actief maar ik kan bevestigen, geen één dag is hetzelfde hier! Ik vind het heel erg leuk om voor Vodafone de support te bieden. Ik behandel de service verzoeken die binnenkomen. Dat houdt in, als toestel kapot is of een lease contact moet gestopt worden, dan pakken we dat op. Dat zijn verzoeken waar een hele hoop informatie en opvolging bij komt kijken maar het is zo leuk!

Het proces is niet ‘We zijn er alleen om tickets af te handelen’. Je moet de achterliggende gedachte van het proces snappen en dus moet je op onderzoek uit. Iedere dag is een nieuw feestje van onderzoek waar we proactief naar de oplossing zoeken.

Het is veel onderzoek, dat je zelf uitvoert. Een heel simpel voorbeeld: Een device wordt opgestuurd naar de klant in Duitsland maar komt niet aan, om wat voor reden dan ook. Dan moet je op onderzoek uit, waar is het device heen gestuurd, waar zit deze vast in het proces.

Je krijgt alle ruimte en vrijheid om te onderzoeken wat er mis is gegaan. Je voelt je ook echt verantwoordelijk om het op te lossen.

Het contact met Vodafone vind ik erg fijn. Ik heb met meerdere personen bij Vodafone contact en dat contact is altijd prettig. In deze tijd is het veel digitaal contact, over teams, soms gewoon telefonisch. We hebben vaak inhoudelijk contact over de service verzoeken maar bijvoorbeeld vandaag belde nog een contactpersoon van Vodafone om te vertellen dat hij een promotie had gemaakt en dat hij dat graag even wilde delen. Je merkt dat we echt een fijne samenwerking hebben en ook samen kritisch naar de processen kijken, zodat we nog efficiënter kunnen werken.

Naast het afhandelen van de serviceverzoeken heb ik vaste taken of projecten waar ik aan werk. Zo ben ik nu actief met de voorraadbeheer. Dat is het ‘stagen’ van toestellen, zorgen dat er voorraad is, dat back orders worden opgelost met Vodafone samen. Ik heb lekker veel afwisseling en voldoende uitdagingen in mijn baan. Het is zeker geen standaard klantenservice functie!

Cultuur

We hebben hier een ‘get shit done’ cultuur. Lekker hands-on, gaan met die banaan. Je hebt daarom enthousiasme nodig, maar dat word je wel door het team en de gezelligheid. Verder moet je durven te praten en jezelf uitspreken. Natuurlijk een goede werkmentaliteit, het is lekker druk dus je moet wel gas kunnen geven. Meest belangrijke eigenschap is servicegericht zijn!

Als je servicegericht bent en altijd uit gaat van ‘wat is voor de klant het beste en hoe kunnen we het voor de klant het beste oplossen’, dan ben je pro actief en goed bezig en zo manage je ook de drukte. We delen die ‘get shit done’ mentaliteit in het team. De communicatie binnen het team is laagdrempelig en toegankelijk. Het contact is erg open en dat waardeer ik enorm als gevoelsmens.

Er wordt veel om input gevraagd. Manager Jolijn gaf bij me aan tijdens het sollicitatiegesprek: ik wil dat je praat, jezelf uitspreekt, proactief bent en zaken aankaart die beter kunnen. Die continu verbeteren instelling zie je direct terugkomen op onze afdeling.

Je moet zelfstandig kunnen nadenken. Je kunt vragen stellen maar je kunt de vraag dan terugverwachten. Wat denk jij? Hoe denk jij erover? Je moet je antwoord wel klaar hebben maar dat vind ik fijn. Ik word uitgedaagd om het zelf op te lossen. Als ik er echt niet uit kom, dan kan ik alsnog bij iedereen terecht. Bij mijn directe collega’s, bij Jolijn maar ook bij Director Reinder. Iedereen heeft een open houding en is gewoon aanspreekbaar, ook de Managers en Directors hier op de Energieweg.

Img 0319

Waardering

Ik ben pas 5 maanden actief dus ligt mijn focus vooral op de serviceverzoeken die ik verwerk. Dat wil ik compleet onder de knie hebben en momenteel kan ik nog veel groeien in mijn huidige functie. Ik zie wel dat er veel mogelijkheden zijn binnen Ingram. Kijk maar naar collega Barbara. Zij begon in het warehouse en is doorgegroeid naar fulltime tester. Dat is mooi om te zien. Haar inzet en instelling worden gewaardeerd en beloond.

Dat komt voor mij vanzelf. Ik richt me nu op mijn werk, ik vind het nog elke dag leuk om dingen te onderzoeken en te leren. Ik weet nog niet alle ins en outs, moet nog even mijn strepen verdienen, maar ik krijg nu al enorm veel waardering. Dat zit in de kleine dingen. Zoals dagelijks een complimentje vanuit manager Jolijn: “bedankt voor je inzet vandaag” en “fijn dat je er bent’. Dat heb ik wel gemist!

Meer verhalen uit de organisatie:

Lees het verhaal van Jolijn Walters, Manager Account Support. Jolijn werkt in een hectische omgeving vol reuring, waar zij compleet in haar element is. In 4 jaar tijd groeide ze op deze afdeling door van jr. Project Manager naar de functie van Manager en stuurt nu een team van Account Support Medewerkers aan. Jolijn neemt ons mee wat daar allemaal bij komt kijken. 


Vlieg met ons mee over de 7 locaties in Nederland!

Werken voor mooie merken

Werken bij Ingram Micro betekent werken voor mooie merken zoals:

 

Jobalert aanmaken

Ontvang wekelijks de laatste vacatures in je mailbox

Vakgebieden

Voorwaarden