Op kantoor leggen we gewoon een kaartje samen, ook met de Director. Dat vind ik zo bijzonder voor zo’n groot bedrijf"

Onze mensen zijn de hartslag van de organisatie, de kracht van Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services. Wij zijn enorm trots op onze talenten! Zij laten ons hart sneller kloppen.

Zo ook Jolijn Walters, Manager Account Support. Jolijn werkt in een hectische omgeving vol reuring, waar zij compleet in haar element is. In 4 jaar tijd groeide ze op deze afdeling door van jr. Project Manager naar de functie van Manager en stuurt nu een team van Account Support Medewerkers aan. Jolijn neemt ons mee wat daar allemaal bij komt kijken. 

"Er is hier ‘iets’. Een teamgevoel samen met alle collega’s. Het is een enorme organisatie met wereldwijd veel locaties, maar hier op kantoor leggen we in de pauze gewoon een kaartje samen, ook met de Director. Dat vind ik zo bijzonder voor zo’n groot bedrijf"

In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor het team Account Support. Ik stuur een team van 7 Account Support Medewerkers aan. Onze focus ligt op de klant Vodafone en het Device Lifecycle project. Dit project beheren we sinds 2018 en sindsdien zijn we druk met het stroomlijnen en standaardiseren van onze processen. Ik zorg ervoor dat mijn team samenwerkt richting een gemeenschappelijk doel.

 Ondanks de titel van manager sta ik ook gewoon met de voeten in de klei. Zo ondersteun ik het team met het aftikken van de service verzoeken (tickets) en blijf ik up to date met wat er speelt op de werkvloer. Vervolgens zit ik in een MT meeting en dan gaat het over de strategische aanpak en de stip op de horizon. Die mengeling en afwisseling is heerlijk, daar haal ik mijn werkplezier uit. 

Img 0355

Het Device Lifecycle project van Vodafone

Voor onze klant Vodafone nemen we eigenlijk alles uit handen. Bij het Device Lifecycle project werkt het als volgt: Stel jij komt bij een organisatie te werken en krijgt een telefoon van de zaak. Dan zorgen wij ervoor dat alles in de puntjes is geregeld als je de telefoon ontvangt.

Op die telefoon zit een lease overeenkomst van zeg 24 maanden. Per maand moet Vodafone een x bedrag betalen aan Ingram voor het gebruik van de telefoon. Wij hebben het contract in beheer en wij verzorgen een lease overeenkomst. Vervolgens zorg wij voor de facturatie richting Vodafone. Vodafone regelt de afhandeling weer met de eindklant. Vanuit onze afdeling hebben we dus geen contact met de klanten van Vodafone.

De service verzoeken zijn uiteenlopend. Stel, je toestel wordt gestolen of hij valt een keer. Daar moet een verzoek voor aangemaakt worden. Vodafone schiet dat direct in ons systeem in en wij sturen ze het juiste label terug. De eindklant met de kapotte telefoon stuurt de telefoon op naar een Ingram Repair Centre in Flensburg in Duitsland of Norwich in de UK.

Ondertussen heeft de eindklant alweer een vervangend toestel ontvangen, want de eindklant kan niet zonder zitten. We repareren het toestel en dan komt het terug op stock bij ons in Waalwijk of in de UK.

Als Account Support Medewerker verwerk je deze verzoeken, of tickets. Dat is niet simpelweg administratief de tickets afhandelen. Het gaat om intensief contact met de leveranciers van de telefoons, maar ook contact met UPS over het vervoer en de levering. Daarbij houd je Vodafone goed op de hoogte, “Ik ben jou niet vergeten! Ik ben nog voor jullie bezig!” Zodat Vodafone ook de communicatie met de eindklant kan oppakken.

Meerwaarde van Ingram

Wij nemen het proces compleet uit handen voor Vodafone. Zij hoeven technisch gezien alleen nog een factuur te sturen naar de eindklant. Maar onze dienstverlening gaat verder! We kijken echt samen met Vodafone naar de behoefte van de eindklant. Bijvoorbeeld bij het leveren van een telefoon: Wij kunnen deze IPhone leveren met screenprotector en gelcase. Wil je de screen protector er al op? Dan zorgen wij dat de screenprotector erop zit bij levering. Oortjes erbij? Doen wij er oortjes bij. Wij leveren een totaalpakket voor de eindklant, zodat deze bij levering alleen nog de telefoon hoeft aan te zetten…ready to go!

Wij verzorgen dus het zakelijke proces en de service verzoeken. Dit complete proces, van verzoek tot uiteindelijk de levering, verzorg je compleet als Account Support Medewerker. Het is een interessant en vooral leuk spel! 

Img 0345

‘Dat teamgevoel is uniek’

Je wordt erg vrij gelaten in je werk. Kom maar door met je ideeën en procesverbeteringen, graag zelfs, het hoeft niet allemaal van het management te komen. Natuurlijk hebben we een plan en strategie, maar vanuit de teamleden wordt verwacht dat je komt met procesverbeteringen. Allemaal om het werk makkelijker en efficiënter te maken.

 Dat is echt de instelling bij Ingram Micro: niet lullen maar poetsen! Met z’n allen gas geven, maar ook samen lekker ontspannen, zoals tijdens de pauze even lekker een potje kaarten.

 We zitten hier dicht bij development, die samenwerking is enorm sterk en uniek. Ondanks de verschillende disciplines zijn we echt een team en dat team gevoel is bijzonder. Wij ondersteunen elkaar. Gaat er een project live en moet het systeem getest worden. Dan gaan we daar allemaal doorheen klikken. Klopt het, is het werkbaar en logisch? Dat gaan we dan met de hele afdeling kritisch bekijken.

We zijn een hecht team. Voor iedereen wordt koffie gehaald en we lunchen allemaal samen aan dezelfde lunchtafel. Dat teamgevoel zie je ook terug op kantoor zelf. We hebben geluidswerende schotten tussen de bureaus uitgehaald, zodat we elkaar beter kunnen zien en sneller met elkaar kunnen schakelen. 

‘Zonder wrijving geen glans’

De dynamiek en druk werken goed voor mij persoonlijk. Onder druk krijg je diamanten, zonder wrijving geen glans om maar lekker met clichés te gooien. Daar ga ik lekker op en dat past wel bij Commerce afdeling, inclusief development.

Een mooi voorbeeld hiervan, en een echt vet moment in mijn carrière bij Ingram, was dan ook de livegang van ons eigen software systeem. We hebben ons eigen systeem gebouwd met eigen lokale Developers. We hebben 3 programma’s samen gepakt en daar 1 ultiem systeem van gemaakt. Dat was een flink project maar zo gaaf! Het is in juni live gegaan en de weg er naartoe was pittig met de nodige lange dagen. Wat uiteindelijk stoer was, is dat we op een zaterdagavond met de Director, de Projectmanagers en de Developer, samen aan de keukentafel het systeem live hebben gezet. Die betrokkenheid van het team is fantastisch. Zit je gewoon aan de keukentafel thuis bij de Developer, dat is gewoon lachen. Alles live en goed gegaan? Top, dan gaan we nu weer een potje toepen! De sfeer, dat zit goed, zonder twijfel!

Lekker ondernemend

Als Account Support medewerker ben je servicegericht, pro actief zeker, maar ook zelfredzaam en kritisch. Het werk hier is niet als een standaard klantenservice functie waar je dagelijks dezelfde taken en stapjes aftikt. Absoluut niet! Als je verbeteringen ziet, onlogische processen die niet werken of slimmere manier van werken weet dan horen wij dat graag. Die ideeën zijn welkom en dat vragen we ook wel van onze collega’s.

Het profiel is breed, we hebben collega’s die horeca management of toerisme hebben gestudeerd. Je moet wel tegen een stootje kunnen en zelf initiatief nemen. Zaken niet laten liggen maar, pro actief oppakken. Ook als er even geen ruimte is voor directe ondersteuning. Je zorgt altijd voor goede communicatie naar de klant. Lekker ondernemend zijn dus!

Dat ondernemende karakter kenmerkt Ingram maar, ook de lage drempel merk je hier. Er is hier ‘iets’. Er is hier ‘iets’. Een teamgevoel samen met alle collega’s. Het is een enorme organisatie met wereldwijd veel locaties, maar hier op kantoor leggen we in de pauze gewoon een kaartje samen, ook met de Director. Dat vind ik zo bijzonder voor zo’n groot bedrijf.

Je toekomst bij Ingram bepaal je zelf!

Ik geloof echt dat bij Ingram alles mogelijk is, zowel in de hoogte als de breedte. Account Support is zo ontzettend breed en we groeien enorm hard. Er zijn een x aantal dingen die iedereen moet kunnen, maar je kunt je ook specialiseren op bijvoorbeeld inventory, “graden” van toestellen, of testen van systemen.

Een van de dames is in augustus vanuit het warehouse naar Account Support doorgegroeid als tester. Super tof! Ze is echt heel goed in wat ze doet en heeft zichzelf echt bewezen. Ze vond het zelf ook super leuk en wilde de stap maken om fulltime tester te worden. Dan zijn wij de laatste die zeggen, blijf maar op je plek. Nee, heel graag zelfs, super waardevol!

Jij bepaalt zelf je toekomst bij Ingram Micro CLS. Jijzelf, dus niet je manager en ook niet je collega. Ik heb zelf ook de stap gezet, toen ik Project Manager wilde worden. Dat initiatief heeft zich uitbetaald. Natuurlijk zit daar de positieve coaching van een manager achter, maar het initiatief ligt bij jou zelf. Het is echt wat je zelf wilt. Zeg je, “ik wil graag groeien!”, dan zeg ik: Kom maar door! 

Img 0363

Vlieg met ons mee over de 7 locaties in Nederland!

Werken voor mooie merken

Werken bij Ingram Micro betekent werken voor mooie merken zoals:

 

Jobalert aanmaken

Ontvang wekelijks de laatste vacatures in je mailbox

Vakgebieden

Voorwaarden