"Als je in jezelf gelooft en open staat voor feedback, dan kun je erg ver komen!"

Onze mensen zijn de hartslag van de organisatie, de kracht van Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services. Wij zijn enorm trots op onze talenten! Zij laten ons hart sneller kloppen. Joeri de Vaan is daar een mooi voorbeeld van. Joeri is pas 29, maar maakte onlangs de stap naar Finance Director Ingram Micro CLS NL. In de 6 jaar dat Joeri bij Ingram werkt, maakte hij verschillende stappen binnen de organisatie. Zowel op de carrière ladder als op persoonlijk vlak. Joeri is het voorbeeld dat hard werken en vertrouwen hebben in de organisatie wordt beloond.

‘’Je mag best een ambitie uitspreken waarvan men op het eerste moment denkt, hij heeft wel hele grote plannen. Beter te veel aangeven waar je naartoe wilt groeien en af en toe horen ‘nee, dat gaat niet nu’ dan de kans aan je voorbij laten gaan. Als je in jezelf gelooft en open staat voor feedback, dan kun je erg ver komen”.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan

"Van jongs af aan ging ik met mijn vader mee met de vrachtwagen. Toen ik 11 jaar oud was, gingen we iedere zaterdag lossen bij een tuinder en daar aten we dan altijd worstenbroodjes. Toen zei ik tegen mijn vader “hier wil ik later werken, want hier hebben ze worstenbrood!”. Het grappige is dat ik op mijn 15e daadwerkelijk gestart ben bij die tuinder. Een bedrijfje met 15 medewerkers toen ik er startte, hebben we uitgebouwd naar een organisatie van 80 medewerkers. Ik heb daar 8 jaar non-stop gewerkt. In de drukste zomerperiode heb ik zelfs een maand 300 uur gedraaid om alles door te laten gaan. Dat ging achteraf natuurlijk nergens over weet ik nu, maar de loyaliteit en betrokkenheid was zo hoog, dat ik het niet los wilde laten en het bedrijf behandelde alsof ik zelf de baas was. 

Ik ben er destijds achter gekomen dat ik midden in de actie moet zitten. Daar krijg ik energie van. Ik was aansturend op de vloer, maar bemoeide me ook al met subsidie aanvragen en andere financiële werkzaamheden. Het was toen mijn lust en mijn leven en heeft de basis gelegd voor wie ik nu ben. Daar ben ik heel erg dankbaar voor.

In de praktijk

Ik wilde niet bij de tuinder blijven werken, maar had wel een bepaalde ondernemersdrive. Daarom heb ik de keuze gemaakt om een studie Accountancy en Bedrijfseconomie te gaan volgen aan de Avans Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch. Ik wilde graag leren, maar voor mij was het belangrijk dat de inhoud praktisch toepasbaar moest zijn en dat ik er ook nog iets mee kon verdienen. Dat gebeurde niet in de schoolbanken, merkte ik al snel.

Destijds stonden de recruiters van o.a. KPMG en Deloitte nog buiten bij de Avans Hogeschool te flyeren om jonge talenten direct van school te werven. Na 5 maanden school ben ik gewisseld van leerstroom en heb ik een mooi aanbod van Deloitte geaccepteerd: een praktijk route waarbij je 4 dagen op kantoor bij Deloitte werkt en 1 dag naar school gaat. Later werd dat 5 dagen werken en 3 avonden naar school. Dat was een pittige tijd, maar ik heb alles afgerond en mijn hbo-diploma gehaald. Na het opleidingstraject kwam ik officieel in dienst bij Deloitte als staff audit medewerker. Het nadeel van de auditpraktijk is dat je niet mag adviseren. Alleen de cijfers van het jaar ervoor controleren. Niet wat ik voor ogen had. Ik wilde juist de ondernemer helpen en impact maken in de business, vooruitkijken en een visie bepalen. Dat ging aan me knagen.

Ik ben gaan nadenken over wat ik nu echt wilde. Ik wilde altijd al voor een beursgenoteerd bedrijf werken, maar het liefst zo dicht mogelijk in de buurt. Ik ben online op zoek gegaan en was verrast toen ik DocData NV uit Waalwijk tegenkwam. Ik had net een huis gekocht met mijn vriendin in Drunen, dus dat was lekker in de buurt.

Ik kende DocData niet, maar las online wat ze deden voor bol.com. Dat was interessant, gezien mijn affiniteit met de logistieke sector. In 2014 heb ik gesolliciteerd op de functie van Junior Business Controller en ik was erg blij toen ik werd aangenomen! Destijds een hele bewuste keuze gemaakt om na alle jaren bij Deloitte even niet meer veel te reizen, die reistijd kon ik beter gebruiken voor het verbouwen van ons eerste huis. 

Joeri Divider 2


Werken bij een beursgenoteerd bedrijf

Ik begon bij DocData als Junior Business Controller. Daar moest ik erg wennen dat ik in het weekend vrij had. Dat ik tot 17:00 uur werkte en om 17:15 uur alweer thuis was. Geen leaseauto, maar lekker op de fiets. Het was wel een nieuwe cultuur voor mij. Alle beelden die ik had van een beursgenoteerd bedrijf werden snel weggevaagd toen ik op het hoofdkantoor aan de Energieweg begon. Dat was juist erg prettig. Ik hield wel van de nuchterheid: lekker stroopwafeltjes op tafel en geen overdreven meubilair of dure auto’s. Gewoon lekker met de voeten in de klei. Dat past ook beter bij mij.

Gezien mijn ervaring bij Deloitte was de functie als Junior Business Controller een stap terug. Een bewuste keuze want ik wilde de focus leggen op mijn privéleven. We hadden net een huis gekocht en dit moest helemaal verbouwd worden, dit heb ik hierdoor in mijn vrije tijd kunnen doen.  Ik zeg altijd: je hebt 3 schijven die je in balans moet houden: je lichaam, je thuis en je carrière. Als één uit balans is, dan moet je daar de focus op leggen. Ondanks de focus op de thuissituatie heb ik altijd hard gewerkt en me van mijn beste kant laten zien. Dat is opgevallen en bepalende managers binnen de organisatie hebben potentie in mij gezien. Zo kreeg ik de kans om door te groeien naar de functie van Manager Business Controlling waar ik tevens formeel MT lid ben geworden voor het bol.com account.

Meegroeien met de organisatie

In de rol van Junior Business Controller heb ik de overname van DocData door Ingram Micro van dichtbij meegemaakt. Ik was eerst wat terughoudend, maar de overname door Ingram Micro heeft veel goede dingen gebracht. Met name de mogelijkheden om te blijven groeien. Een investering in het warehouse van de Bijenkorf in Tilburg zou anders niet mogelijk zijn geweest. Niet alleen de organisatie, maar ook het personeel kan meegroeien. Ik zag mogelijkheden en ging met Jack Heijkans, , destijds algemeen directeur van Docdata Fulfilment B.V. in gesprek. Om kennis op te doen van de operatie heb ik toen de stap gemaakt naar de rol van Site Manager in het warehouse van de Bijenkorf. Dit met het idee om later die kennis mee te nemen naar een andere rol binnen Ingram Micro CLS. 

Waar ik in de rol van Manager Business Controller een team specialisten aanstuurde, ging ik nu leidinggevenden aansturen. Dat was wel spannend en ik dacht nog dat de rol te vroeg kwam. Dat stak ik toen en nu nog steeds niet onder stoelen of banken. Ik ging 550 mensen aansturen op mijn 26e, inclusief mensen met meer levenservaring dan ikzelf. Na een aantal maanden hard werken, lange avonden en onderdompelen in de wereld van de logistiek had ik mijn draai gevonden.

Met veel plezier en energie heb ik twee jaar lang het warehouse van de Bijenkorf operationeel aangestuurd. Ik heb die twee jaar alles van binnen en buiten gezien. Samen met het team om me heen hebben we daar een mensgerichte cultuur neergezet, waar iedereen gewoon zichzelf kan zijn. In deze tijd heb ik iedereen gewaardeerd en gerespecteerd op welk niveau dan ook, operator of directeur, en dat zal ik ook altijd blijven doen. Zeg altijd “goedemorgen” tegen de heren en dames van het schoonmaakbedrijf of beveiliging, zij staan daar ook voor jou.

En dan nu de stap naar Finance Director bij een multinational!

Op 1 maart 2021 ben ik formeel gestart als directielid van Nederland, in de functie van Finance Director. Wat het spannend maakt, is dat ik nu onderdeel uitmaak van het landelijke team. De inhoudelijke stap, dat moest me wel lukken, want daar heb ik immers jaren voor gestudeerd en dat deed ik al jaren. Maar het landschap, met wie je samenwerkt en wat je invloed is, vond ik het spannendst. Inmiddels heb ik daarin mijn draai gevonden. Wat ik soms nog lastig vind aan deze functie, is dat het best eenzaam is. Ik ben echt een gezelligheidsmens en iemand die graag lol trapt. Natuurlijk heb ik lol in mijn werk met collega’s, maar het informele met iedereen, zoals ik had als Site Manager bij de Bijenkorf, is anders geworden. Dat is mijn rol ook niet meer, medewerkers verwachten een antwoord wanneer er zaken niet goed geregeld zijn en je bent het gezicht naar de buitenwereld voor klanten en grotere leveranciers. Dat was uiteraard wel even wennen.

 Wat me in deze rol aantrekt, is de impact die ik kan maken in de organisatie. De diversiteit van de week, je bent namelijk iedere dag ergens anders in de business, over een ander onderwerp aan het spreken. Het gaat nu niet meer over 1 warehouse zoals mijn vorige rol, hierdoor is de wereld nu ineens een heel stuk groter geworden. Daarnaast is het prachtig om bezig te zijn met de visie 2023-2025 en om als eerste de richting mee te bepalen bij de implementatie van nieuwe projecten zoals de implementatie van een nieuwe klant, meedenken over een hoofdkantoor, nieuwe arbeidsvoorwaarden, sparren met de OR en strategische overleggen voeren met vastgoedbedrijven.

#PoweredByOurPeople

Bij organisaties waar ik graag wilde werken, de grote beursgenoteerde bedrijven zoals Unilever of Heineken, was mijn groei niet zo snel mogelijk geweest. Wat Ingram Micro uniek maakt als organisatie is dat we een corporate organisatie zijn met de corporate voordelen zoals de cashflow, de reguleringen en internationale hulp. Maar tegelijkertijd hebben we nog een super MKB-mentaliteit op de diverse locaties. Dat betekent dat iedereen nog echt impact kan hebben. Die mate van impact wordt misschien niet verwacht bij zo’n grote organisatie. Daar zit onze kracht om mensen in hun kracht te zetten, verantwoordelijkheid diep in de organisatie. Alle mensen die een goed idee hebben, worden gehoord en worden ondersteund. Onze mensen zijn de drijvende kracht van de organisatie.

Tip voor young professionals

Als je carrière wilt maken, moet je je gezicht laten zien. Dat kan op ieder niveau en op iedere positie binnen een organisatie. Blijf wel praten over je ambities. Soms is het de timing die je nodig hebt. Binnen onze organisatie komen er veel kansen voorbij, daarom moet je continu in de picture blijven en dus blijven presteren en hardwerken. Beter te veel aangeven waar je naartoe wil groeien en af en toe horen ‘nee, dat gaat niet nu’ dan de kans aan je voorbij laten gaan. Als je in jezelf gelooft en open staat voor feedback, dan kun je erg ver komen bij Ingram Micro. Je hoeft niet alle battles te winnen. Laat eerst zien wat je in huis hebt en dan ben ik ervan overtuigd dat alles bereikbaar is. Twijfel niet, maar heb vertrouwen in je keuzes. “Ook een verkeerde keuze is een leermoment, maar maak wel keuzes, anders kan de organisatie om je heen niet verder!”

Fb 100 6

Benieuwd naar meer verhalen uit onze organisatie? 

Lees het interview met Frank Kalshoven, Site Manager van het bol Retouren Center, over zijn passie leidinggeven, de kracht van Lean en de continu verbeteren cultuur bij Ingram Micro CLS.


Vlieg met ons mee over de 7 locaties in Nederland!

Werken voor mooie merken

Werken bij Ingram Micro betekent werken voor mooie merken zoals:

 

Jobalert aanmaken

Ontvang wekelijks de laatste vacatures in je mailbox

Vakgebieden

Voorwaarden