Img 2644 Min


In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. In totaal zijn dat ruim 734.000 huishoudens die wekelijks niet rond kunnen komen. Met de komst van de coronacrisis is dit aantal alleen maar opgelopen. De voedselbank helpt deze groep door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten.

Er zijn in Nederland 170 Voedselbanken. Daar zijn in totaal 12.700 Vrijwilligers voor werkzaam. In onze gemeente Waalwijk zijn er 60 vrijwilligers die iedere week weer klaar staan om de medemens uit de gemeente te ondersteunen. 

De stichting Voedselbank Waalwijk “De Rijglaars” helpt ca. 100 gezinnen in de Gemeente Waalwijk (Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik) met financiële problemen, die leven in armoede, tijdelijk te voorzien van een gratis, wekelijks voedselpakket. Ondanks de steun van lokale bedrijven, hulporganisaties en kerkelijke instanties blijft het wekelijks een uitdaging om ieder gezin te voorzien van de noodzakelijke basis boodschappen. Het gaat dan om wasmiddel, wasverzachter, koffie, afwasmiddel, tandpasta, kaas, vuilniszakken en schoonmaakmiddelen. 


De Voedselbank is afhankelijk van subsidies, maar donaties van particulieren en bedrijven zijn essentieel om de Voedselbank draaiende te kunnen houden. Daarom doet Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services een donatie in de vorm van boodschappen om de voedselbank te ondersteunen, en degene in nood te helpen.

Img 2645 Min

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is diep geworteld in onze organisatie. Bij Ingram Micro CLS geloven wij dat het succes van een bedrijf neerkomt op meer dan slechts economische prestaties. Onze inspanningen dienen een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en het milieu en tegelijkertijd bijdragen aan het succes van ons bedrijf. Als grootste werkgever van Gemeente Waalwijk voelen wij ons betrokken bij deze omgeving en vinden het belangrijk dat we ons steentje bijdragen. 

Wil je zelf een steentje bijdragen?

Bekijk eens de website van Voedselbank Waalwijk 'De Rijglaars' en zie hoe jij een positieve bijdrage kunt leveren! 

Vlieg met ons mee over de 7 locaties in Nederland!

Werken voor mooie merken

Werken bij Ingram Micro betekent werken voor mooie merken zoals:

 

Jobalert aanmaken

Ontvang wekelijks de laatste vacatures in je mailbox

Vakgebieden

Voorwaarden