Samen met het team zorg je ervoor dat een dag soepel verloopt.

Img 2594

Bijna ieder warehouse van Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services heeft een eigen Control Room, het centrale zenuwstelsel van de logistieke operatie. Een ruimte gevuld met beeldschermen waar de Operational en Process Control Room Specialisten ervoor zorgen dat de werkdag in het warehouse zo efficiënt en zo soepel mogelijk verloopt. Rik Mouwen is Process Control Room Specialist en werkt sinds 2018 in de Control Room. Rik neemt ons mee de Control Room in en vertelt over zijn rol, het team en de uitdagingen als Process Control Room Specialist.

Process Control Room Specialist (PCS), een flinke functie naam, wat houdt je functie precies in?

Heel beknopt ben ik als Process Control Room Specialist verantwoordelijk voor een soepele en gebalanceerde werkdag in het warehouse. Ik waarborg de klantbelofte ‘vandaag besteld, morgen in huis’. Een belofte die we dagelijks waar maken.

Het werk in de Control Room is een team effort. Ik werk nauw samen met de Operational Control Room Specialist (OCS). Samen verzorgen wij de capacity control op dagbasis. Als PCS’er ben ik druk met de capaciteitsberekening van de dag. Ik kijk naar de intake, hoeveel nieuwe items komen het warehouse in en moeten verwerkt worden. Daarbij kijk ik ook strak naar het plan van de dag, welke aantallen pakketjes moeten de deur uit naar de consument en gaan we die aantallen daadwerkelijk halen. Als we die aantallen niet gaan halen, welke acties gaan we nemen. Hoe gaan we toch ervoor zorgen dat het doel van de dag gehaald wordt. Dat is een leuk spanningsveld om in te zitten.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag als Process Control Room Specialist eruit? 

Geen dag is standaard, maar ik neem je graag mee in de dagelijkse structuur. ‘s Ochtends rond 8 uur kom ik binnen, start ik mijn pc op, check ik mijn mail en neem ik de rapporten van de dag door met een lekker kopje koffie. Dan rustig opstarten met de dagplanning. Samen met de collega OCS’er zetten we het plan voor de dag klaar. Om 09.15 uur doen we de stand-up met de operatie. Dan bespreken we de resultaten van de dag ervoor. Vervolgens kijken we naar de dag van vandaag, wat zijn de doelen en uitdagingen. Na de stand-up gaan de Teamleiders en Operators aan de slag in het warehouse.

Quote

Ik ga door naar een call om 10.15 uur met de Control Tower van bol.com. Samen met bol.com bespreken we de forecast, het plan voor de dag en de beschikbare capaciteit. Welke uitdagingen voorzien we en kunnen we tackelen. Na de call ga ik in de Control Room kijken naar de lopende operatie. Gaat het goed en volgens plan of moet medewerkers verplaatsen naar een andere afdeling om de doelstelling van de dag te halen. Waar nodig zet ik acties uit richting de teamleiders in het warehouse. Vaak is het dan al lunchtijd.

In de middag doen we de tweede stand-up met de operatie. Hoe staan we ervoor, lopen we achter of voor op het plan. Wat gaat goed en wat kan beter.

Om 15:15 uur is er weer een status call met de Control Tower van bol.com. Met de output van de call ga ik aan de slag met het bijstellen van de plannen om de dag soepel door te komen. Het lijkt een soepele dag te worden maar om 16:00 uur klapt de Sorter eruit, waardoor de capaciteit flink wordt verlaagd en het huidige plan van tafel kan. Aan de slag met een nieuw plan, extra capaciteit moet erbij. Je bekijkt en analyseert de mogelijkheden: nieuwe lijn opzetten of mensen van een andere afdeling doorschuiven. Samen met je collega’s van de Control Room bespreek je de opties en hakt knopen door. Vervolgens stel je het plan bij. 

Om 17:00 uur komen de collega’s binnen van de avonddienst. Samen neem je de dag door, geeft uitleg over het nieuwe plan en genomen acties van de dag. Dan wens ik ze veel succes en sluit ik mijn dag af. 

Heb je een heel plan opgesteld in samenwerking met Teamleiders, Operations managers en bol.com. Een kwartier later kan dat plan op de schop, omdat er bijvoorbeeld een storing is op één van de machines. Een dag die rustig lijkt te verlopen kan toch een uitdaging worden en die afwisseling maakt het voor mij erg leuk en dynamisch. Er zijn gelukkig ook genoeg dagen waarbij een werkdag compleet volgens plan verloopt. Dan heb ik ruimte om aan mijn projecten te werken.

Img 2584


Lekker dynamisch dus! Jij hoeft je niet te vervelen

Ik was na mijn studententijd bang dat ik op een stoffig kantoor terecht zou komen waar ik iedere dag hetzelfde zou moeten doen. Dat past niet bij mij. Ik heb een uitdaging nodig. En die heb ik gevonden! Het werk in de Control Room is enorm dynamisch. Iedere dag is weer een uitdaging om het beter te doen dan de dag ervoor. Daarnaast zijn zowel Ingram Micro als bol.com enorm innovatief en blijven we het warehouse continu ontwikkelen. We staan nooit stil en dat maakt het absoluut niet saai! We gaan echt super hard. In mijn tweede maand bij Ingram verwerkten we op een dag 60.000 items. Dat was feest! De doelstelling van 60.000 items per dag was haast ondenkbaar, maar we deden het. Twee jaar later verwerken we 240.000 items op een dag met bijna twee vingers in de neus. We blijven verder optimaliseren om die lat steeds weer te verhogen. Het blijft een uitdaging. Dat vind ik leuk!

Je hebt het al vaker over je team gehad. Het werk in de Control Room is dus echt een team effort. Kun je meer vertellen over het team?

Zeker! We zijn een informeel team. Iedereen is  professioneel en serieus met zijn werk bezig. Toch er is gelukkig genoeg ruimte voor een grap en gelach.

Het team van de Control Room geeft me energie en ga daardoor met plezier naar het werk. We zijn een hecht team. Zo een team als dit heb ik nog nergens meegemaakt. We zetten echt samen de schouders eronder. Je weet nooit wat er op een dag kan gebeuren, maar je weet dat je op elkaar kunt rekenen. Je zit met elkaar in het zelfde schuitje en maakt zowel stressvolle als rustige periodes Dat maakt ons een hecht team.

Onderdeel uitmaken van de Control Room? Dat kan!

Op meerdere locaties breiden we de Control Room uit en daarom zijn wij momenteel op zoek naar zowel Process Controlroom Specialisten en Operational Controlroom specialisten.

Benieuwd naar hoe een werkdag van een Operational Controlroom Specialist eruit ziet. Lees dan het verhaal van Ali die de stap maakte van het GGZ naar Ingram Micro: >>‘Ik houd van de kracht van data.’

Vacatures Control Room:


Vlieg met ons mee over de 7 locaties in Nederland!

Werken voor mooie merken

Werken bij Ingram Micro betekent werken voor mooie merken zoals:

 

Jobalert aanmaken

Ontvang wekelijks de laatste vacatures in je mailbox

Vakgebieden

Voorwaarden