“Ik ben resultaatgericht en krijg een kick van groene dashboards, maar ik zet daar op in. Ik richt me op mijn mensen.”

Onze mensen zijn de hartslag van de organisatie, de kracht van Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services. Wij zijn enorm trots op onze talenten! Zij stellen ons in staat om de organisatie continu te verbeteren en de groei vast te houden. Één van deze talenten is Kirsten Koot. Kirsten maakte een jaar geleden de overstap van Albert Heijn naar Ingram. De logistieke omgeving was nieuw, maar Kirsten was niet onbekend met leidinggeven. #PoweredByOurPeople 

Img 2534

Tijdens haar studie Communicatie en Multimedia start Kirsten bij de Albert Heijn. Een makkelijke bijbaan tijdens de studie die uiteindelijk uitgroeit tot een serieuze management job. Kirsten maakt namelijk al snel stappen binnen Albert Heijn en krijgt tijdens haar studie de kans om teamleider te worden. Na het afronden van haar studie krijgt ze de mogelijkheid van Ahold om een traineeship te volgen om versneld een eigen supermarkt te runnen als manager. Die neemt ze met beide handen. 


Van het opnieuw leven blazen in bestaande locaties tot het opzetten van een compleet nieuwe supermarkt, Kirsten pakt iedere uitdaging aan. Na in totaal 10 jaar gewerkt te hebben voor Albert Heijn was de spanning weg en ging het kriebelen. Het was tijd voor een compleet nieuwe uitdaging! Wat ze precies wilde doen wist ze nog niet, maar toch besloot ze haar baan op te zeggen. Vervolgens heeft ze haar profiel en wensen voor een nieuwe werkgever op LinkedIn gezet om te kijken wat voor reacties ze zou krijgen. “Ik ging niet in rollen denken en heb een profiel van mezelf gemaakt. Daar hoorde bijvoorbeeld bij wie ik als leidinggevende ben, waar ben ik goed in ben en wat ik te bieden heb voor een werkgever. Dat heb ik op LinkedIn gezet in de hoop dat andere bedrijven een connectie of link zagen met mijn kennis en ervaring. En dat gebeurde! Ingram Recruiter Mariska Fleuren nam met mij contact op met de vraag of ik in gesprek wilde voor de functie van Operations Manager. Ik dacht toen nog; werken in de logistieke sector, ik weet niet of dat iets is voor mij. Ik had er een stoffig beeld bij en twijfelde of dit de uitdaging was die ik zocht. Maar het was jaren geleden dat ik een sollicitatiegesprek had gevoerd, ik kan op z’n minst gaan praten en dan kijken we wel waar het schip strand. En toen was ik eigenlijk na het eerste gesprek wel om!”

Img 2524


Van Supermarkt Manager naar Operations Manager in de logistiek bij Ingram Micro door de kracht van LinkedIn.

Ja klopt. Ik miste de spanning en uitdaging bij Albert Heijn. Dus ben ik gaan denken, hoe kan ik de leuke kanten van mijn functie zoals leidinggeven en processen optimaliseren, terugvinden in een nieuwe uitdaging. Ik had eerst totaal geen idee en liep er echt op vast. Toen ben ik een profiel van mezelf gaan opstellen die naast mijn kwaliteiten ook benoemd wat ik verwacht van een nieuwe werkgever. Ik zocht een werkgever die net als ik gelooft dat mensen de motor zijn van wat je doet en bereid is om daar in te investeren. Dat is een hele belangrijke voor mij. Idealiter een bedrijf die oog heeft voor duurzaamheid. Niet een partij die compleet de wereld wil veranderen, maar wel dat de organisatie het belangrijk vindt en daar stappen in neemt. Dat heb ik beide wel gevonden bij Ingram.

Ik had al bij andere bedrijven kennismakingsgesprekken gehad. Daarbij had ik steeds het gevoel dat mijn ervaring niet compleet serieus werd genomen. Dat ze bij het woordje supermarkt dachten: ah schattig, je hebt tot nu toe je hele leven bij een supermarkt gewerkt en manager mogen spelen. Wat ze niet beseften is dat ik verantwoordelijk was voor 200 mensen en een omzet van 15 miljoen per jaar. Tijdens de gesprekken bij Ingram voelde ik mij wel serieus genomen. Ze gaven aan dat de supermarktwereld anders is dan de logistiek, maar zagen het wel als serieuze werkervaring. Ik voelde een stuk respect voor wat ik kon meenemen waar bij Ingram juist behoefte aan was namelijk; mensgericht leidinggeven. Het was een gelijkwaardig gesprek en geen vragenvuur waar ik druk voelde om te presteren. Dat voelde direct goed.


En toen ben je direct gestart in de functie van Operations Manager. Blij met je keuze?

Dat ik de juiste keuze had gemaakt, had ik snel door. De rol was zoals geschetst tijdens de gesprekken en de goede sfeer van de gesprekken hield stand na de eerste weken. Nu, na een jaar, heb ik het nog steeds enorm naar mijn zin bij Ingram als Operations Manager. Het is een erg afwisselende functie. Als Operations Manager hebben we drie pijlers waar we verantwoordelijk zijn: 

Img 2519

het borgen van het resultaat, het faciliteren van succesvolle medewerkers en het aanjagen van continuous improvement. Alle taken die we uitvoeren vallen binnen die pijlers. De verdeling tussen die drie kan per moment in het jaar erg verschillen. In de piek ben ik meer gericht op mijn mensen en het resultaat en minder met continuous improvement. In rustige tijden is er meer ruimte om aan de slag te gaan met het optimaliseren van de processen.

In mijn functie ben ik verantwoordelijk om te doen wat nodig is om de operatie soepel te laten draaien. En die behoefte is niet iedere week hetzelfde. In de piek ligt de behoefte op de mensen, om ze te steunen, motiveren en assisteren. Laten zien dat ik er voor ze ben. Ik ben dan veel meer aanwezig op de werkvloer. Niet om pallets te sjouwen, maar even de check bij mijn mensen op de werkvloer hoe het gaat. “Houd nog vol, we zijn er bijna!” In de rustige tijden duik ik de cijfers in om te zien waar winst te behalen is en waar kunnen we verbeteren. Dan komt een periode van veel meetings om die plannen op poten te zetten. Daarna ga ik weer meer de operatie in om die implementatie te begeleiden. Geen week is hetzelfde dus. Soms lopen de fases wel eens door elkaar heen. Zo kan ik op de vloer aanwezig zijn bij een implementatie van een nieuwe proces om vervolgens een meeting in te gaan met onze Engineers en de klant bol.com om een ander proces in het warehouse te analyseren en vorm te geven. 

Waar krijg je energie van in je functie?

De mensen om me heen. Zowel mijn collega Operations Managers als mijn team op de werkvloer! Daar hebben we het tijdens mijn sollicitatie gesprekken ook over gehad. Ik geloof dat de mensen in mijn team de motor zijn voor alles wat we willen bereiken. Ik ben resultaatgericht en krijg een kick van groene dashboards, maar ik zet daar niet primair op in. Ik richt me juist op mijn mensen. Want ik weet dat als zij goed in hun vel zitten en als ik hen faciliteer om betere leiders te worden dat die groene dashboards dan vanzelf komen.

Dat geldt ook voor proces optimalisatie. Ik maak mijn medewerkers enthousiast en geef ze de ruimte om kansen te zien en te pakken. Zij komen vervolgens zelf met ideeën om slimmer en efficiënter te werken. Het zorgt voor betrokkenheid, saamhorigheid en levert positieve resultaten op. Daar krijg ik energie van als Operations Manager. Ik ben van nature geen ‘mensenmens’. Dat is door mijn AH tijd gegroeid en heb ik wel moeten leren. Ik ben bij AH meerdere malen in een nieuwe winkel begonnen en heb daar ontdekt hoe waardevol de goede band met je medewerkers is. Vooral als je elkaar kunt helpen. Dat heb ik bij iedere nieuwe winkel weer iets beter en duidelijker aangezet en dat leverde steeds eerder resultaat op. Dat heb ik meegenomen naar Ingram Micro.

Img 2535


Je komt als jonge vrouw terecht in team vol mannen. Hoe is dat?

Mijn beeld van de logistieke sector was dat het een beetje een stoffige lompe mannenwereld was. In de logistieke operatie is het nog best een mannenwereld maar het is alles behalve stoffig en de lompheid vind ik ook echt wel meevallen. Door mijn ervaring bij Albert Heijn ben ik wel wat gewend. Daar had ik ook meer mannelijke collega's om me heen. Ik was dus niet nieuw in de mannenwereld. Ik had wel het beeld dat je een soort rauwdouwer type moet zijn om in de logistiek te werken. Nou dat is het dus niet, het is veel menselijker dan ik van te voren had gedacht!


Image Website Click

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Jouw nieuwe vind je tussen onze openstaande vacatures >>>

Benieuwd naar nog meer verhalen uit onze organisatie? Je kunt alle verhalen teruglezen op onze blogpaginaOf klik hieronder meteen door naar het verhaal van collega Mateusz Stelmach. Hij groeide in 1 jaar tijd door van Operator A naar een compleet nieuwe functie van Data Scientist. Hij heeft met deze stap van zijn hobby zijn werk gemaakt!


Vlieg met ons mee over de 7 locaties in Nederland!

Werken voor mooie merken

Werken bij Ingram Micro betekent werken voor mooie merken zoals:

 

Jobalert aanmaken

Ontvang wekelijks de laatste vacatures in je mailbox

Vakgebieden

Voorwaarden