Je staat niet alleen. Dat voel je bij ons, de teamspirit, dat is tof!

Img 2581 Min

De Control Room, ook wel het zenuwstelsel van de logistieke operatie genoemd, is de plek waar onze medewerkers er voor zorgen dat de dag in het warehouse soepel verloopt. Ali Lektemur werkt ruim anderhalf jaar in de Control Room als Operationeel Control Room specialist (OCS), maar kwam hiervoor uit een compleet andere sector. Namelijk het GGZ. Van het beheren van het GGZ cliëntenbestand naar ervoor zorgen dat alle online bestellingen van bol.com tijdig op de deurmat belanden. Een bijzondere overstap en daar willen we meer over weten! 

Van het GGZ naar Ingram Micro CLS. Waarom heb je deze bijzondere switch gemaakt?

Ik houd van de kracht van data. Ik werkte bij het GGZ en was daar verantwoordelijk voor het beheren en monitoren van het cliëntenbestand. Daar is mijn liefde voor data ontstaan. Ik wilde meer met data doen en me verdiepen in de materie. Dat ging niet bij het GGZ. Daarom zocht ik een opleiding om me verder te ontwikkelen. Ik kwam uit op Big Data Analytics. Naast een opleiding zocht ik naar een functie waar ik meer met data te maken heb. Ik werd door mijn netwerk getipt op een functie bij Ingram, waar data een grote rol speelt. Ik heb de werken-bij website opgezocht en de vacatures bekeken. Op de site stonden verschillende interessante vacatures en ik heb gereageerd op de functie van Equipment Controller.

Ik kwam in contact met een Recruiter van Ingram, Jacqueline Vreijdenberger. Ondanks dat mijn profiel niet direct aansloot op de functie stond Jacqueline toch open om met me in gesprek te gaan. Dat was een fijn en ontdekkend gesprek. Ik heb aangegeven dat mijn interesse ligt in Big Data Analytics en dat ik een functie zocht die daar bij aansluit. Jacqueline gaf aan dat ze een andere functie voor me in gedachte had dan Equipment Controller, namelijk de functie van Operationeel Control Room Specialist (OCS). Een functie waar je te maken hebt met capaciteitsberekeningen en data analyses om processen te stroomlijnen. Daar werd ik enthousiast van, want de werkzaamheden sluiten compleet aan op mijn interesse en ambitie. Op uitnodiging van Jacqueline ben ik met de Teamleider van de Control Room in gesprek gegaan, Martijn Verschure. Dat klikte gelijk. Het was een leuk en open gesprek, waar goed rekening werd gehouden met mijn wensen en krachten. Dat resulteerde in een mooi aanbod wat ik direct heb geaccepteerd.

Img 2590 Min


Operationeel Control Room Specialist, flinke functietitel. Kun je iets meer vertellen over jouw rol?

In het complete logistieke proces speel ik een grote rol. Van het inbound proces waar de goederen op pallets het warehouse binnenkomen tot outbound waar de individuele pakketjes de deur uit gaan. Ik ben verantwoordelijk voor de flow naar elke (sub)afdeling in het warehouse en diegene wie de balans creëert op elke (sub)afdeling. Simpel gezegd zorg ik er voor dat iedereen op de werkvloer voldoende werk krijgt, niet te veel en niet te weinig. Alles met het oog op de capaciteit, want je wilt wel het maximale eruit halen.

Dit is een dagelijkse uitdaging. Iedere dag hebben we nieuwe targets en nieuwe volumes die we moeten verwerken. Je werkt met machines en systemen en die kunnen ‘errors’ geven en dat zorgt voor verstoringen in het werkproces. Dat maakt het spannend, want je weet nooit wat er kan gebeuren op een dag. Naast de dagelijkse targets kijken we ook vooruit. We werken met een productieplan. Deze wordt gebaseerd op de forecast van bol.com. Vanuit de forecast maken wij een eigen capaciteitsanalyse en die analyse bepaalt de targets die we op maand-, week- en dagbasis moeten behalen. Je weet dus waar je mee te maken gaat krijgen. 

De targets bespreken we dagelijks tijdens de stand-ups met de Teamleaders van alle afdelingen. We evalueren de vorige dag, bespreken de targets voor vandaag en de mogelijke knelpunten om deze vooraf te tackelen. De stand-ups zijn ook het moment om onze successen en slimme verbeteringen met elkaar te delen. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden werk ik ook aan projecten. Deze projecten zijn gericht op procesverbeteringen. Hoe kunnen we nog slimmer werken en onze data nog beter inzetten? We werken daarvoor met BI tools en reportings. Die tools geven inzicht in wat beter kan en waar we nu nog tekort schieten.

Interessant! En wat maakt de functie voor jou zo leuk?

Door mijn passie voor data vind ik het leuk om de cijfers te analyseren en deze inzichten te gebruiken om processen te optimaliseren. Zowel op de korte termijn om de dag targets te halen, als de lange termijn en te komen tot oplossingen om nog efficiënter te werken. Dat maakt het werk erg afwisselend. Je hebt je verantwoordelijkheden voor de operatie als je een dagdienst in de Control Room hebt. Dan leg je de focus op het  operationele proces om de workload optimaal te verdelen voor de collega’s in het warehouse. Als je aan je project werkt, leg je de focus op de langere termijn en kijk je naar structurele verbeteringen die je uiteindelijk ook dagelijks weer gaat terugzien in de Control Room. Dat is erg leuk!

Mijn collega’s spelen een belangrijke rol in mijn werkplezier. Ik krijg veel energie van mijn team.  Samen met het complete team ben je verantwoordelijk voor het gehele proces. Je staat niet alleen en dat voel je bij ons, die teamspirit, dat is tof! Als het even niet goed gaat of je loopt tegen storingen aan, dan steken we samen de schouders eronder en gaan we er allemaal voor. Niet alleen met ons team in de Control Room, maar ook met onze klant bol.com en TGW machinebouw. 

Img 2576 Min

Je hebt te maken met verschillende disciplines van engineers tot operators. Iedereen is gelijk en welkom om mee te denken, ieders mening telt.

Belangrijke rol! Je moet dus wel je hoofd wel koel kunnen houden.

Dat klopt. Je moet je rust en kalmte bewaren. Daarnaast moet je als OCS’er weten hoe het werkt op de vloer. Je gaat collega’s aansturen en daar moet je duidelijk en communicatief sterk voor zijn. Dat zijn de belangrijkste elementen. Stressbestendigheid komt goed van pas, omdat je te maken krijgt met veel veranderingen. Dan moet je snel kunnen schakelen en blijven doorzetten. Een foutje is vrij snel gemaakt en daarom moet je geconcentreerd achter je bureau zitten. Een foutje kan direct impact hebben op de targets en kan extra werkdruk opleveren. Gelukkig krijg je de ruimte om je fout weer goed te maken. Ook wij zijn maar mensen. Fouten maken mag, zolang je er van leert. 

Wil jij deel uitmaken van het team in de Control Room?

Wij groeien hard samen met onze klanten. Zo hard dat er continu wordt uitgebreid en dus ook in de Control Room. Wij zijn daarom regelmatig op zoek naar collega's als Ali met een passie voor data, die niet bang zijn om de schouders eronder te zetten. Zie jij een functie van in de Control Room wel zitten, reageer dan op onze vacature!


Vlieg met ons mee over de 7 locaties in Nederland!

Werken voor mooie merken

Werken bij Ingram Micro betekent werken voor mooie merken zoals:

 

Jobalert aanmaken

Ontvang wekelijks de laatste vacatures in je mailbox

Vakgebieden

Voorwaarden